Voyagehypnose  
A voyage within

Veel gestelde vragen

1. Kan ik wel gehypnotiseerd worden?
Iedereen kan gehypnotiseerd worden. Hypnose is een diepe staat van zijn. Je bent bij bewustzijn en je bent in controle. Iedereen is gedurende de dag vaker in hypnose dan je misschien denkt. Elke ochtend net voordat je wakker wordt en elke avond net voordat je in slaap valt en de beelden en de dromen beginnen. Je bent ook in hypnose als je achter het stuur van de auto zit, je in de automatische piloot ergens naartoe hebt gereden en je het je moeizaam kunt herinneren. Nog een vorm van hypnose is wanneer je televisie kijkt of als je geboeid een boek leest. Een voyagehypnose sessie is niet zoals de hypnose op televisie waar je bijvoorbeeld als een kip gaat tokken. Deze vorm van hypnose is een ontspannen staat en je bent volledig bewust en in controle. 

2. Is hypnose gevaarlijk?
Nee, hypnose is ongevaarlijk en veilig. Soms kunnen er na de sessie wel wat emoties loskomen ten gevolge van de healing. Het is daarom verstandig om na de sessie de rest van de dag geen afspraken meer te plannen en wat rust te nemen. 

3. Moet je spiritueel zijn, in reïncarnatie, vorige levens of de kracht van het bewustzijn geloven om een geslaagde sessie te hebben?
Nee hoor. Als je bereid bent in een onbekend proces te stappen, erop vertrouwend dat je van iedere ervaring iets kunt leren en je daardoor ontwikkelt, is een sessie iets voor jou.  

4.Wat doe jij als begeleider? 
Mijn taak is om jou als een gids, ontspannen en in vertrouwen, te begeleiden en je in contact te brengen met je wijze onderbewuste. Dit diepere deel van jou heeft antwoord op al je vragen en kan heling bieden. Je onderbewuste hoor je gedurende de dag wel vaker. Het klinkt voor velen als een fluisterende stem in je hoofd. We zijn alleen niet meer gewend naar deze stem te luisteren omdat we gedachten soms niet meer kunnen scheiden van ons onderbewuste, onze intuitie en ook wel innerlijke stem genoemd. En dus zijn we vaak niet meer in contact met wat onze ziel nu echt nodig heeft. Dit is voor iedereen anders en heel uniek. Met deze vorm van hypnose kan dit contact weer ontstaan.

5. Word ik  bestuurd door jou als begeleider of overgenomen door andere "krachten"?
Veel mensen hebben de misvatting dat wanneer ze gehypnotiseerd worden, een hogere kracht hun spreken en lichaam overneemt en boodschappen begint te geven. Dit is niet wat er gebeurt tijdens een hypnosesessie. Als cliënt ben je volledig bewust van alles wat er om je heen gebeurt. Je hebt controle over jouw spreken en lichaam. 

Als begeleider is het niet mijn taak jou te sturen, maar om je als gids (die vragen stelt) mee te voeren door jouw ervaring. Ik leg geen suggesties op en zal checken of je comfortabel bent met wat ik je vraag, zodat je zelf kunt beslissen en aangeven wat bij je past. Het is een samenwerking tussen ons. Een aantal voorbeelden van vragen kunnen zijn: waar ben je, wat heb je aan, kun je omschrijven wat je voelt, wil je ergens naartoe om te kijken wat er daar is, ben je alleen of met anderen en ben je gezond?. 

6. Mag ik een audio-opname maken of de sessie filmen?
Jazeker. Daarnaast maak ik zelf altijd een audio-opname die je de volgende dag krijgt toegestuurd. Dit omdat je net als na een droom details snel vergeet. Ook biedt de opname na de sessie heling en vaak vallen er puzzelstukken op zijn plaats. Advies is de dag na de sessie, daarna een aantal weken later nogmaals en vervolgens zo vaak je maar nodig vindt de opname te beluisteren.   

7. Moet ik iets speciaals doen tijdens de hypnose? 
Tijdens de hypnose stel ik je vragen om samen met jou te ont-dekken wat je onderbewuste jou wil laten weten. Jij hoeft alleen het eerste wat je voelt, ziet, hoort, weet of ervaart in woorden uit te drukken. 

8. Moet ik iets speciaals meenemen voor de sessie?
Naast de door jou van te voren opgestelde vragen kun je makkelijk zittende kleding aandoen of meenemen. Je ligt tijdens de sessie op een comfortabel bed. 

Je kunt je na de sessie een beetje "zweverig" voelen. Daarom adviseer ik je om iets kleins te eten mee te nemen om weer meer te "aarden".  Denk aan een snack zoals noten of fruit. 

9. Mag ik iemand meenemen naar de sessie?
Nee. Tijdens de sessie moet alles volledig in vertrouwen kunnen worden besproken en dit kunnen soms erg beladen onderwerpen zijn. Gebleken is dat mensen toch niet helemaal open durven te gaan als er iemand bij is. Alleen wij zijn aanwezig bij het kennismakingsgesprek, de sessie en de nabespreking. Wel kun je natuurlijk gebracht en gehaald worden. 

10. Wat eten we tijdens de lunch?
Het is een lichte Gezonde en veganistische lunch. Licht omdat je niet met een honger gevoel, maar ook niet met een hele volle (verzwaarde) maag de sessie in wilt gaan.
Als je een speciaal dieet hebt kun je me dit het beste even laten weten zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is met betrekking tot de lunch. 

 11. Mag ik ontbijten en koffie drinken van tevoren?
Eet gerust je normale ontbijt. 
Liever geen koffie, maar als je een echte koffiedrinker bent dan adviseer ik je te beperken tot 1 kopje zodat je in ieder geval geen hoofdpijn krijgt. Koffie (caffeine) kan je wat onrustig maken en dit kan van invloed zijn op de sessie. Na de sessie kun je gerust koffie drinken. 

12. Ik ben eigenlijk alleen maar nieuwsgierig. Is een sessie wat voor mij?
Houd er rekening mee dat nieuwsgierigheid alleen niet de reden mag zijn voor een hypnosesessie. Er is namelijk zielswerk te doen. En dat is meestal diepgaand en soms emotioneel werk.  Tegelijkertijd ervaren mensen een QHHT sessie als zeer bevredigend en liefdevol waarna ze vanuit een nieuw perspectief rustiger en meer gebalanceerd in het leven staan. 

13. Hoeveel vragen mag ik opstellen?
Elke vraag mag er zijn. Gemiddeld hebben cliënten 10-20 vragen. Maar heb je er meer of heb je moeite met het opstellen, dan help ik je tijdens het interview. Vragen gaan meestal over zaken waar jij hulp bij nodig hebt, zaken waar je herhaaldelijk tegen aan loopt in je leven en waar je meer bewustzijn bij wenst te krijgen. Misschien heb je zingevingsvragen zoals: wat is mijn doel in dit leven, waarom trek ik iedere keer een bepaald type mens aan. Misschien heb je vragen die betrekking hebben op fysieke ongemakken. Stel vragen op die jou bezighouden op dit moment. 

14. Hoe weet ik dat ik in hypnose ben?
Je ademhaling is rustig, je bent ontspannen, je woorden vloeien zonder er bij na te denken, je hartslag is rustig, en je ervaart een duidelijk weten of gevoel (soms zelfs heel visueel of juist auditief). Dat wat je ervaart is te vergelijken met het bekijken van een film of een foto. Je hoeft er niets voor te doen. Het gaat allemaal vanzelf. Het is een natuurlijke staat van zijn die we gebruiken om therapie op toe te passen.  

15. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een sessie?
Je kunt een week of aantal dagen van tevoren oefenen met visualisaties. Visualiseren  helpt je om tijdens je sessie beter te kunnen beschrijven wat je ziet of ervaart. Probeer vlak voor je gaat slapen je de mooiste en meest veilige plek die jij je maar kan voorstellen te visualiseren. Probeer het helemaal voor je te zien. De kleuren, de vormen en wees je ook bewust van het gevoel dat je erbij hebt. Ben je er alleen of met anderen? Hoe gedetailleerder hoe beter. 
Meditaties gericht op visualisaties zijn ook geschikt om te leren meer in verbinding met jezelf te staan en om je goed voor te bereiden op je sessie.  Deze zijn bijvoorbeeld op youtube te vinden. 

Drink de avond ervoor en op de ochtend van de sessie genoeg water. Drink de avond ervoor geen alcohol en gebruik geen verdovende middelen. Harddrugs niet gebruiken minimaal 3 dagen voor een sessie.
Absoluut geen alcohol of verdovende middelen op de dag van de sessie zelf.  

Zorg dat je geen afspraken na de sessie hebt. Soms kan een sessie intens zijn en dan is het fijn als je erna tot rust kan komen.

16. Kan ik stoppen als ik niet meer wil tijdens de sessie?
Je kunt altijd stoppen tijdens de sessie als je voelt dat dit het beste is voor je. We kunnen overleggen of je na een pauze verder wilt gaan of niet. Samen overleggen we of een tweede sessie op een andere dag noodzakelijk is. De prijs pas ik hier naar alle redelijkheid dan op aan. Maar bijna altijd is 1 sessie voldoende voor diepe inzichten en of heling.  

17. Hoe snel ervaar ik de effecten van een sessie?
Je kunt tijdens het kennismakingsgesprek al veel inzichten krijgen. Tijdens de sessie, maar vooral erna zul je de meeste profijt merken. De opname die je de dag na de sessie toegestuurd krijgt is uitermate belangrijk om meerdere keren te beluisteren. Dit geeft iedere keer meer helderheid en heling. Advies is om de opname de dag na de sessie, een aantal weken erna en vervolgens zo vaak je wilt te beluisteren. 

18. Kun je ook naar mij toekomen?
Ja dat kan als je in Amsterdam woont of vlak in de buurt.  Als je liever in je vertrouwde omgeving blijft, kan ik naar jou toekomen. Er is dan wel een rustige ruimte nodig waar je op een bed of ruime bank kunt liggen zodat je optimaal kunt ontspannen. 

19. Doe je de sessie ook online?                                                                                                                                                                    

Ja, maar vanuit de opleiding wordt aangegeven de QHHT sessies niet online te doen. Ik kan de RH Regression Healing wel online doen. Dit is even effectief en intensief als een QHHT sessie, maar met een ander en meer op de online situatie aangepast script. Geheel veilig en zo kun je in je eigen omgeving blijven. Handig als je bijvoorbeeld in het buitenland een sessie zou willen volgen. Een online sessie kost 200euro. 

20. Waaruit bestaan de kosten van 250 euro?
Die bestaan uit mijn opleidingen, de huur van de kamer, de lunch met koffie of thee, mijn voorwerk en nawerk (gemiddeld besteed ik 6-8uur per client) en mijn expertise.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info